Velkommen til Toyota Hybrid!

Da vår første hybrid var på veien, var det mange som trodde det tilhørte fremtiden. Men Prius var forut sin tid. I dag, to tiår senere, har vi åtte millioner hybrideiere rundt om i verden. Toyota hybrid kombinerer sømløst flere energikilder: En effektiv bensinmotor og en elektrisk motor med generator og batteripakke.

Toyotas mest fornøyde kunder

De som eier en Toyota hybrid, er Toyotas mest fornøyde kunder. Det er hybridenes mange fordeler som bidrar til dette. Enten du lever i bykjernen eller er en familie i vekst, har vi noe for alle og en hver. Fra Yaris til Prius+ Seven. Hybrid viser at du tar et bevisst valg i forhold til miljø og klima.

Rimelig i drift og god kjøreopplevelse

Det er ikke bare det lave drivstofforbruket som gjør en Toyota hybrid rimelig i drift. Hybrid er den mest driftssikre teknologien Toyota lager, bilene har mindre feil og har ikke samme behovet for vedlikehold som følge av liten slitasje på bremser, starter, gir og andre systemer. Sammen med lave avgifter i forhold til tilsvarende bensin og dieselmotorer, gjør dette at Toyotas hybridbiler er de med lavest totale eiekostnader.

Vi vet at mange setter pris på at en Toyota hybrid er stillegående og lettkjørt med automatgir. Selv om Hybrid Synergy Drive er avansert teknologi, er det å kjøre og eie en hybrid fra Toyota behagelig og enkelt. Du får høy komfort og helt stille kjøring når den elektriske motoren brukes og når bilen står stille.

 

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid kombinerer teknologien fra elbilen med Toyotas fullhybrid i en og samme bil. Ved å ta i bruk en ny batteritype, som kan lades opp fra et vanlig uttak i veggen, kan Plug-in Hybriden kjøres relativt langt på bare elektrisk kraft. 85 prosent av alle pendlerreiser i Europa er kortere enn 25 km, og Toyotas målsetting er at de aller fleste av disse reisene skal kunne gjøres med elektrisk kraft, med andre ord helt uten avgasser og utslipp.

Når den lagrede strømmen er brukt opp, fungerer en Plug-in Hybrid som en vanlig fullhybrid fra Toyota. På samme måte som en vanlig hybrid fungerer motoren i Plug-in Hybrid som en generator og lader opp batteriet når man bremser ned.

Intelligente motorer, bedre miljø

Toyotas hybrider kombinerer sømløst en effektiv bensinmotor, en elektrisk motor, en generator og en batteripakke. Bensinmotoren kobler seg av ved stopp, i lave hastigheter og når bilen triller slik at ca. 20-50 prosent av kjøreturen foregår uten forbruk av bensin. Når du bremser, gjøres bevegelsesenergien om til elektrisk energi som lader opp batteriet. Når du står stille, for eksempel ved et rødt lys, er forbrenningsmotoren avslått, og bilen slipper ikke ut noen avgasser. Når du begynner å rulle igjen er det den elektriske motoren som drar i gang, og prosessen repeteres. Resultatet er en radikalt forbedret drivstofføkonomi, reduserte utslipp og en imponerende stillegående bil. Stillheten og roen er noe du må oppleve for å tro. Alle typer kjøreforhold – både by, land og kombinert kjøring – gir samme lave forbruk. Dette fører til lave CO2-utslipp som bidrar til å nå Norges klimamål i 2020, og lave NOx-utslipp som bidrar til mindre lokal forurensing og renere byluft.

 

Fordeler

 • Våre hybridbileiere er våre mest fornøyde kunder.
 • Over 8 millioner solgte hybrider i verden siden 1997.
 • Automatgir er standard på alle hybridbiler. Det gir deg en svært lettkjørt bil.
 • Du får høy komfort og helt stille kjøring når den elektriske motoren brukes og når bilen står stille.
 • Du trenger ingen ekstern lading med lange ledninger ettersom bilen lader seg selv automatisk.
 • Lavt forbruk under alle typer kjøreforhold. By, land og kombinert kjøring gir samme lave forbruk.
 • Toyota Hybrid er kjent for sin driftssikkerhet og har minst like god kvalitet som en 'vanlig' Toyota.
 • Batteriet skal ikke byttes ut og er designet til å vare "bilens levetid", med opptil ti års fabrikkgarantiprogram.
 • Batteriet er overdimensjonert og det bruker kun en brøkdel av sin kapasitet til enhver tid. Dette bidrar til den lange batterilevetiden.
 • Lave vedlikeholdskostnader over tid som følge av liten slitasje på bremser, girsystem, starter og andre systemer, er lavere på hybrider.
 • Hybrid viser at du tar et bevisst valg i forhold til klima og miljø.
 • Lave CO2-utslipp - Bidrar til Norges klimamål i 2020.
 • Lave NOx-utslipp - Bidrar til mindre lokal forurensing/byluft. Hybrid har vesentlig lavere NOx-utslipp enn en dieselbil.
 • Lave avgifter i forhold til tilsvarende bensin/dieselmotorer. Hybrid har egne avgiftsfordeler i Norge.